top of page

Miriam Vleugels

Kunstenares Miriam Vleugels,

een Nederlandse, die na een lange carrière in het bedrijfsleven haar thuis vond in de kunst en daar haar werk van maakte, ziet het schilderen als een uitlaatklep, als een manier om contact te maken met onderwerpen die ze in het dagelijks leven niet kan vastpakken.

Het laat haar verder reiken dan de sterren en nog belangrijker: het is een vlucht uit het vaak imperfecte leven van alledag.

Wat ooit begon met tekenen vooral ter ontspanning, mondde uiteindelijk zo'n 10 jaar geleden uit in het schilderen.

Zij is passievol, volgt haar hart en blijf trouw aan zichzelf.

Daardoor geniet zij met volle teugen van het schilderen

Miriam: "Ik ben niet anders dan andere mensen, ik zoek naar focus, concentratie en een manier om me even te verliezen in iets dat groter is dan ikzelf. Ik zoek. Constant. Naar manieren om het aardse leven mooier te maken. Als ik iets doe, dan doe ik dat fanatiek"

 

"In mijn leven passeerden veel verleidingen de revue en daar heb ik van genoten. Die roes haal ik nu uit het schilderen. Het tilt me op en haalt me weg naar een plek waar ik heel dicht bij de ultieme vrijheid kom"

Die ultieme vrijheid is wat ik nastreef: "mijn geluk".

 

Abstract, figuratief of abstract-figuratief

Haar doel is om te raken. Haar schilderijen kunnen je raken door de persoonlijke boodschap, het verhaal dat ze vertellen, maar ook door de symboliek of simpelweg door de schoonheid van kleuren.

 

Intuïtief schilderen

Zij schildert intuïtief. Ze schildert vanuit haar innerlijke, met gevoel voor compositie en kleur. Intuïtieve schilderijen komen tot stand door los te laten wat moet of hoe het hoort. Je luistert naar je gevoel.

 

Intuïtief schilderen is schilderen vanuit je ziel.

 

Dromen

Miriam zou graag allerlei kunstzinnige evenementen willen organiseren en deelnemen aan boeiende (kunst)projecten, een kunstboek samenstellen en op de markt brengen, maar haar grootste wens is een vaste expositie in een museum van naam

             Naar de Miriam Vleugels Pinguins

            Naar de Miriam Vleugels website

bottom of page